“Verbeelding brengt je overal”

Galerie De Roos van Tudor, Leeuwarden

2 april 2022 t/m 15 mei 2022

Een veelzijdige tentoonstelling samengesteld door vijf kunstenaars met krachtig en fantasievol werk, in diverse disciplines: schilderijen, tekeningen en keramiek.

De kunstenaars:

Jeannet Klement, keramisch kunstenaar, maakt kleurrijk, vrolijk en direct werk: de mens die werkt, vrijt, speelt, luiert, zich om een ander bekommert…

Mensfiguren in houding en gebaar getroffen, momentopnames in grove klei deels gebakken uit de werkelijkheid en deels uit haar fantasie.

Sari Piek schildert (grote) koppen met een psychologische lading.

Het zijn echter niet alleen portretten, maar ook composities in verf;

enorm expressief werk, waar de kleur en het schilderplezier vanaf spat.

In het werk van Marieloes Reek staan mensen centraal, ingetogen en geheimzinnige figuren die net naast de wereld staan. Het zijn geen duidelijke mannen of vrouwen, het zijn mensen losgeschilderd van de tijd en in een spaarzaam aangegeven omgeving geplaatst.

Ludmilla van der Spoel maakt keramische werken die mens en natuur willen laten samensmelten. Geen ode aan de natuur maar sprookjesachtige vertalingen van ideeën die worden opgeroepen door de vraag of er wel verschil is tussen onszelf en de wereld waarin wij leven.

Maartje Strik maakt fantasieportretten van mensen die drager zijn van een idee, of een emotie, gerelateerd aan de ander en de buitenwereld. Hoe kan ik me uitdrukken, en hoe verhoud ik mijzelf tot de wereld?

Hiervoor gebruikt Strik beelden van de nacht, de stilte, de droom, de eenzaamheid, en van de natuur.

Galerie De Roos van Tudor, Eewal 47-49, 8911GR Leeuwarden

Open middag 2 april 2022, 13-17 uur

Tevens de presentatie van een artbox, met van iedere kunstenaar een werk.

Next post Heksen van de Ruiten Aa